Belgrade Beer Fest
17-21.08.2011.Belgrade Beer Fest
Bilja Krstić & Bistrik Orchestra

22.08.2010. nedelja, 19:45 - 20:30

Biljana Bilja Krstić je rođena u Nišu, 9. novembra 1955. godine, gde je i završila osnovno i srednje muzičko obrazovanje u MŠ "Dr Vojislav Vučković". U Beogradu upisala i završila Fakultet muzičke umetnosti.

Na domaćoj pop sceni Bilja Krstić je prisutna dugi niz godina. Posle grupa Suncokreti i Rani mraz započinje solo karijeru i izdaje tri albuma pop orjentacije.

Uporedo sa karijerom pop pevačice Biljana sledi svoje najdublje afinitete i više godina strpljivo prikuplja autentične audio i notne zapise izvorne muzike. To su uglavnom retko izvođene, a većinom i neobjavljene muzičke teme sa Kosova, južne Srbije, Timočke Krajine, Makedonije, Rumunije, Bugarske i Mađarske. Rezultat ovog rada su kompakt diskovi "Bistrik" i "Zapisi", koji su nastali kao fuzija tradicionalne muzike i savremenog aranžerskog postupka.

Sa svojim kolegama sa FMU-a 2001. godine osniva orkestar Bistrik i postiže velike uspehe u svetu i u našoj zemlji. Tokom 2003. godine Bilja i Bistrik su radili na muzici za naš najgledaniji film svih vremena "Zona Zamfirova". 

Treći CD pod nazivom "Tarpoš", koji se pojavio na evropskom tržištu 23. marta 2007. u izdanju nemačke izdavačke kuće Intuition – Schott music, kod nas je objavljen u izdanju PGP-RTS.

 

Data/Images/bilja_krstic_s.jpg

Vesti
© beogradska kulturna mreža - music & more | designed & produced by MASSVision, powered by cMASS